***Onze Voorwaarden***

 

Het beleid van de cattery is het fokken van gezonde, sociale en aanhankelijke Brits kort en langhaartjes. Om inzicht te hebben op de gezondheid van onze katten, worden ze uitvoerig getest op: HCM, PKD, bloedgroep,  FIV & Felv. en hun Jaarlijkse entingen.  Wij kunnen niet voor 100% garanderen dat het nooit voorkomt dat 1 van de kittens/katten komt te overlijden aan zo’n ziekte… Door echt alles te testen en zorgvuldig combinaties te maken kunnen wij het wel tot een minimum beperken. Bovendien geven wij middels onze verkoop overeenkomst garantie op erfelijke ziekten en aandoeningen.

 

De kittens mogen doorgaans verhuizen in de leeftijd van minimaal 13 weken, indien zij minimaal 1 kilo aan gewicht bereikt hebben en volledig gezond verklaard zijn door onze dierenarts. Zij zullen dan gevaccineerd zijn, gesteriliseerd of gecastreerd en volgens schema ontwormd. 

 

Voor het bespreken van een kitten vragen wij een reserveringsbedrag. U krijgt hier uiteraard een bewijs van betaling van mee. Mocht de koper een gereserveerd kitten annuleren, om welke reden dan ook, dan zal het reserveringsbedrag niet worden geretourneerd.

 

Wij als cattery behouden ten aller tijde het recht een reservering, om een voor ons gegronde reden, te annuleren. In dit geval zal het reserveringsbedrag worden geretourneerd. Uiteraard proberen we dit zoveel mogelijk te voorkomen.

 

Het kitten is, aanbetaald of niet, nog altijd ons eigendom tot wij de eigendomsoverdracht hebben ondertekend (na volledige betaling), de koopovereenkomst door beide partijen is ondertekend en het kitten is overhandigd aan de nieuwe eigenaar.

 

Mocht u, indien u een kitten heeft gereserveerd, op de afgesproken dag en tijd het kitten niet komen ophalen, zonder een aannemelijke reden van afmelding (uiterlijk 5 werkdagen van te voren), dan beschouwen wij dit als een annulering van uw kant. Uw betaling voor reservering zal in dit geval niet worden geretourneerd.

 

Kraambezoek is mogelijk vanaf de leeftijd van minimaal 8 weken. Dit omdat kittens extra kwetsbaar zijn voor infecties door een nog niet volledig ontwikkeld immuunsysteem. Wij verwachten van u dat u op deze dag geen andere katten/cattery heeft bezocht, om het gevaar op infectie van de kittens te beperken. Kittenbezoek is altijd op afspraak.

 

Indien u na het nemen van een optie, tijdens een bezoekje een kitten bij ons heeft gereserveerd, dan sturen wij geregeld nieuw gemaakte foto's en/of filmpjes van uw kitten toe, zodat u zijn/haar ontwikkeling kunt mee volgen tot de dag van de overdracht van het kitten.

 

Wij zullen nooit bezuinigen op dierenarts kosten en zullen alle middelen nodig inzetten om een gezond, gelukkig en sociaal kitten aan u te kunnen meegeven op de dag van adoptie.

 

Onze kittens groeien op in huiselijke kring, dus niet in kooien/benches. Dit bevorderd de socialisatie en opvoeding van de kittens. Zij wennen aan kinderen, uiteraard aan andere katten (naast hun ouders), onze hondjes en huishoudelijk geluiden. Hierdoor zullen de kittens volledig gewend en gesocialiseerd het nest verlaten en beter reageren op hun nieuwe omgeving, met alle geluiden die daarbij horen, en hun eventuele nieuwe (harige) huisgenootjes.

 

Onze kittens zullen altijd verhuizen met een verkoopovereenkomst. Deze overeenkomst biedt bescherming voor zowel koper als verkoper. Ook nadat er een kitten geplaatst is, zullen wij altijd onze deur open houden voor advies en info. Wij zullen er alles aan doen u bij te staan om u en uw nieuwe gezinslid te helpen een goed team te worden en te blijven.

 

Wat verwachten wij van u?

 

We verlangen allereerst dat de kittens in een goede en liefdevolle omgeving terecht komen. Maar daarnaast zijn er nog enkele zaken waarmee u rekening dient te houden.

 

*Dat u zich voorstelt bij interesse in een kitten of herplaatser. Hoe is uw gezinssamenstelling, heeft u nog andere huisdieren en wat kan u het kitten allemaal bieden. Op berichten enkel met de vraag 'wat kost hij/zij' wordt niet gereageerd. Mocht u fok intenties hebben verwachten wij dat u dat vanaf het eerste email of belcontact aangeeft. 

 

*Dat u, alvorens uw eerste bezoek aan ons, goed heeft besproken of u zeker een kitten in huis wilt opnemen.

 

*Dat u zich wel realiseert dat een kat wel +15 jaar oud kan worden en dat wij deze dan ook plaatsen met de intentie dat hij zijn gehele leven bij zijn nieuwe gezin mag doorbrengen. Hiervoor geldt ook dat wij verwachten dat u genoeg aandacht, liefde, affectie en verzorging voor hem/haar beschikbaar heeft.

 

*Dat u beseft dat een kat meer kost dan enkel voer en kattenbakvulling, hij/zij kan ook ziek worden en dit kan hoog oplopen in de dierenarts kosten. Wij verwachten van u dat u ten aller tijde, indien nodig, volledige zorg zal verstrekken van een dierenarts van het door u geadopteerde kitten.

 

*Dat u weet dat er ook minder leuke kanten zijn aan het houden van een kat; er kan altijd een vaas sneuvelen, een drolletje naast de bak liggen, de kattenbak kan leeg gegraven worden, u zult waarschijnlijk geregeld haren vinden op uw meubels en kleding en u zult rekening moeten houden met vakanties e.d.

 

*Dat u onze goede start, met volledig kitten voeding, voortzet na de verhuizing van het kitten. Uiteraard kunnen wij u adviseren in de diverse soorten voeding in de diverse prijsklasse...

 

*Dat u onze cattery niet bezoekt wanneer u al een andere cattery heeft bezocht. Dit geldt ook andersom, wanneer u onze cattery heeft bezocht, gelieve dan ook geen andere cattery te bezoeken (Dit in verband met het - onbewust - overdragen van besmettelijke ziekten).

 

*Dat wij geen kitten plaatsen waar hij/zij vrij naar buiten gelaten wordt. Hiermee bedoelen we dus niet dat ze niet naar buiten mogen, maar dat ze bijvoorbeeld in een ren of afgezette tuin naar buiten kunnen.

 

*Wij plaatsen geen kitten waar zij veel tijd alleen zullen moeten doorbrengen. Brits kort/langhaar zijn zeer sociale katten die erg van gezelschap houden en dit ook nodig hebben om gelukkig te kunnen zijn en te blijven. Indien er geen andere huisdieren aanwezig zijn waarmee zij kunnen knuffelen en spelen, verwachten wij dat er altijd iemand thuis aanwezig is of dat er een ander huisdier aangeschaft wordt.

 

*Wanneer u, om welke reden dan ook, moet besluiten de bij ons gekochte kat te (moeten) herplaatsen, bent u verplicht dit eerst kenbaar te maken aan ons. Wij moeten ten aller tijde de mogelijkheid hebben als eerste het kitten terug aan te nemen, of kunnen u helpen (sneller) een GESCHIKT baasje te vinden. Ons hart zou breken bij het onverwacht zien van een advertentie voor een van onze katten op bijv. 2dehands!

 

*Net zoals zij bij ons gewend zijn, verwachten wij ook van u dat u het kitten niet opsluit in een bench/kooi/hok/schuur. Hij/zij moet vrij kunnen bewegen en ten aller tijde kunnen beschikken over vers drinkwater, (droog)voer, speeltjes, een warm slaapplekje, (zo nodig) een plekje in de schaduw en beschut van guur weer en een stevige krabpaal.

 

*Zijn onze kittens eenmaal bij hun gouden mandjes beland, vragen wij zeker de eerste week op de hoogte te worden gehouden hoe het met onze kittens gaat, en regelmatig een mailtje met wat leuke foto’s zodat wij kunnen zien hoe het met onze kittens gaat! 

Neem zeker contact op indien je interesse hebt in 1 van onze kittens en ze een goede thuis kan geven.

 

Peter & Sigrid